pag.2 Masajul Energetic Si Presopunctura

 
MASAJUL ENERGETIC SI PRESOPUNCTURA
 
 
Stacks Image 728
Stacks Image 2426
"Cand ne doare capul, gatul sau o masea, apelam instinctiv la o tehnica de presopunctura, apasand cu mainile locul cu pricina. Masajul este o stiinta innascuta, pe care medicina traditionala orientala, practicata de peste trei milenii in China si in Japonia, au transformat-o intr-o veritabila arta a vindecarii, bazata pe un sistem de puncte de masaj extrem de precis.
Presopunctura este inrudita de-aproape cu
acupunctura
. Daca acupunctura se face prin introducerea de ace foarte subtiri, presopunctura consta in apasarea cu varful sau cu extremitatea degetelor pe aceleasi puncte folosite si in acupunctura. In ambele cazuri, e vorba de locuri precise, aflate pe meridianele energetice ale corpului omenesc, chinezii si japonezii fiind convinsi - conform medicinii lor traditionale - ca organismul e strabatut de niste retele de energie aflate in permanenta conexiune cu energia cosmica, care le alimenteaza continuu, ca un adevarat carburant.
Cand unul din aceste canale de "irigatie" care ne tes intr-o plasa de retele de circulatie, numite
meridiane
, se blocheaza, apare boala. Pentru ca ea sa fie inlaturata, apelam la apasarea cu degetele asupra unor puncte precise, deblocarea producandu-se imediat. Simptomele neplacute sunt eliminate, restabilindu-se echilibrul fizic si psihic.
In cadrul sedintelor de terapie aplicam extensiv tehnicile energetice asociate masajului si presopuncturii (Tsubo)."
 
 
 
 
 
 
 
 
Stacks Image 2387
 
 
Sensei Mikao Usui
 


 • Cho Ku Rei
 • Sei He Ki
 • Hon Sha Ze Sho Nen
 • Reiki-2.svg
                              •  

  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu